• ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

  Από άτομο σε άτομο μπορεί να υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα μαλλιά. Για παράδειγμα υπάρχουν μαλλιά από πολύ ξανθά έως πολύ σκούρα μαύρα σε χρώμα, από ίσια μέχρι πολύ σγουρά σε υφή και από λεπτά έως χοντρά μαλλιά. Υπάρχουν χιλιάδες συνδυασμοί. Η δομή της τρίχας, το χρώμα των μαλλιών και η υφή τους, είναι γενετικά προκαθορισμένα σε κάθε άτομο και επίσης πολύ σχετικά το ένα με το άλλο.

  Το κάθε άτομο έχει από 85.000 έως 140.000 τρίχες, ανάλογα με την δομή της τρίχας και το χρώμα. Λογικά περίπου 60 με 100 από αυτές χάνονται καθημερινά. Οι ξανθοί έχουν σχετικά περισσότερα μαλλιά, από αυτούς που έχουν σκούρα. (Κατά μέσο όρο περίπου 140.000 για τους ξανθούς και 100.000 για τους μελαχρινούς) Αλλά, τα ανοιχτά μαλλιά είναι συνήθως πιο απαλά και λεπτά.

 • Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ

  Η τρίχα αποτελείται κατά 80% από πρωτεΐνες, 10-15% από νερό και 5-10% από χρωστικά μόρια, ιχνοστοιχεία και λιπίδια. Υπάρχουν δύο διαφορετικά συστατικά στην τρίχα. Η ρίζα, που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της κεφαλής και το υπόλοιπο σώμα το οποίο ξεχωρίζει πάνω από την επιφάνεια της κεφαλής. Το υπόλοιπο της τρίχας αποτελείται από τρία στρώματα. Το εξωτερικό, το οποίο λέγεται περιτρίχιο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι προστατεύει την υπόλοιπη τρίχα. Ακριβώς όπως τα κεραμίδια, έτσι και ορισμένα στρώματα κύτταρων σχηματίζουν μια απαλή επιφάνεια. Διαφορετικές εσωτερικές ή εξωτερικές επιρροές μπορεί να οδηγήσουν στην σκλήρυνση του περιτρίχιου. Αυτή η άγρια επιφάνεια κάνει τα μαλλιά να δείχνουν βαριά και μη υγιή. Ο πυρήνας της τρίχας λέγεται cortex, ο οποίος αποτελεί το 80% της τρίχας. Αποτελείται από μικροσκοπικές ίνες οι οποίες είναι δεμένες μεταξύ τους με ελικοειδή μορφή για να δίνουν περισσότερη σταθερότητα στην τρίχα. Τα φυσικά χρωστικά μόρια της τρίχας είναι αποθηκευμένα εκεί. Αυτές οι ίνες κερατίνης (οι κερατίνες είναι λευκωματώδη μόρια) είναι πολύ σημαντικές για την δομή της τρίχας και την ελαστικότητά της. Ο πυρήνας της τρίχας είναι φτιαγμένος από μυελό. Τέλος, ένα λιπίδιο παράγεται από τον σμηγματογόνο αδένα, το οποίο κρατάει την απαλότητα στα μαλλιά, και βρίσκεται πολύ κοντά κάτω από το δέρμα. Κάποιες φορές αυτός ο αδένας παράγει περισσότερα ή λιγότερα λιπίδια τα οποία κάνουν τα μαλλιά είτε λιπαρά είτε ξηρά και θαμπά.

 • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ

  Τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 1 cm κάθε μήνα. Μετά από μια περίοδο τριών ή επτά ετών, ο θύλακας πεθαίνει και η ρίζα συρρικνώνεται και αποσυντίθεται. Τότε η τρίχα αυτή πέφτει και κάνει χώρο για την επόμενη καινούργια τρίχα, η οποία φυτρώνει από τον καινούργιο θύλακα. Η ανάπτυξη των μαλλιών συνεχίζεται διότι όλη η κεφαλή δεν βρίσκεται ποτέ στην ίδια φάση την ίδια στιγμή. Απώλεια 60 με 100 τριχών ημερησίως είναι απολύτως φυσιολογική.

  Ο ανορθωτήρας μύς είναι ένα υπόλειμμα από το παρελθόν των μαλλιών μας. Έκανε το δέρμα να τεντώνει και το τρίχωμα να σηκώνεται, είτε για να αποθηκεύσει θερμότητα στο κρύο, είτε για να τρομάξει εχθρούς σε περίπτωση κινδύνου. Αυτοί οι αδένες εκκρίνουν σμήγμα, το οποίο είναι ένα λιπαρό μίγμα που διαφυλάσσει την ελαστικότητα του δέρματος και των μαλλιών.

 • TO ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

  Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του φυσικό χρώμα στα μαλλιά. Αλλά τί είναι αυτό που καθορίζει αυτό το χρώμα και γιατί υπάρχουν τόσες διαφορετικές αποχρώσεις; Το φυσικό χρώμα στα μαλλιά σας εξαρτάται από την ποσότητα των διαφορετικών πιγκμέντων μέσα στην τρίχα. Κάθε τρίχα αποτελείται από ένα μοναδικό μείγμα από δυο τύπους μελανίνης: μαύρα/καστανά πιγκμέντα που ονομάζονται eumelanin και κόκκινα/κίτρινα που ονομάζονται pheomelamin. Το χρώμα των μαλλιών σας εξαρτάται από τον συνδυασμό αυτών των πιγκμέντων – μαύρα, ανοιχτά καστανά ή ξανθά.

 • ΣΑΜΠΟΥΑΝ – ΓΙΑ ΑΠΑΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

  Η λέξη ΄΄σαμπουάν΄΄ προέρχεται από την Ινδική λέξη που σημαίνει ‘’κάνω μασάζ’’. Το πρώτο σαμπουάν δημιουργήθηκε το 1904 σε μορφή σκόνης. Με το πλύσιμο, το σαμπουάν αφαιρεί περιττά φυσικά έλαια, ιδρώτα, νεκρά κύτταρα του δέρματος και υπολείμματα από προϊόντα περιποίησης μαλλιών και styling. Το πιο σημαντικό συστατικό είναι ένας συνδυασμός από επιφανειοδραστικά, τα οποία δημιουργούν έναν απαλό πορώδη αφρό και καθαρίζουν τα μαλλιά σε βάθος χωρίς να τα βλάπτουν. Ένα σαμπουάν με ρΗ από 5 έως 6 είναι ιδανικό για τα μαλλιά και την κεφαλή. Τα καλά σαμπουάν περιέχουν επίσης περιποιητικά συστατικά, όπως η πανθενόλη, η οποία βοηθά στην αναγέννηση της δομής της τρίχας και διατηρεί την ελαστικότητα της. Μια μεγάλη γκάμα σαμπουάν φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί όλα τα είδη και ιδιαιτερότητες των μαλλιών και τα προβλήματα της επιφάνειας της κεφαλής.

 • ΚΡΕΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ - ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

  Η κρέμα μαλλιών ανήκει στα βασικά στοιχεία της περιποίησης των μακριών μαλλιών. Οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει πόσο απαραίτητη είναι η κρέμα μαλλιών μετά από κάθε λούσιμο. Τα βρεγμένα μαλλιά μοιάζουν βαριά και δύσκολα στο χτένισμα. Μπλέκονται το ένα με το άλλο και ταλαιπωρούνται δημιουργώντας πολλούς κόμπους. Αυτό ακριβώς αποτρέπει μια κρέμα μαλλιών. Βοηθά τα μαλλιά στο χτένισμα και τα προστατεύει από διάφορες επιρροές του περιβάλλοντος. Μένει στα μαλλιά μονάχα για μικρή χρονική περίοδο και εφοδιάζει το περίβλημα τους με ενεργά συστατικά, τα οποία τα μαλακώνουν άμεσα. Οι κρέμες μαλλιών μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως μετά από κάθε λούσιμο και αφήνουν τα μαλλιά μεταξένια, απαλά ενώ διευκολύνουν το χτένισμα. Η δράση της κρέμας μαλλιών μένει μέχρι το επόμενο λούσιμο.

 • ΜΑΣΚΕΣ- ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

  Μάσκες Εντατικής Περιποίησης.

  Μάσκες Εντατικής Περιποίησης. Οι μάσκες περιποίησης προσφέρουν εντατική φροντίδα στα μαλλιά και είναι πραγματικά ωφέλιμες για αυτά. Συνδυάζουν συστατικά αναδόμησης σε υψηλή συγκέντρωση, τα οποία εισχωρούν στο εσωτερικό της τρίχας. Εφαρμόζονται με μασάζ σε νωπά μαλλιά και μεταφέρουν τα συστατικά τους, τα οποία ισχυροποιούν την εσωτερική δομή της τρίχας. Η μάσκα εντατικής περιποίησης πρέπει να αφήνεται στα μαλλιά για 2 λεπτά. Τα μαλλιά θα είναι ορατά αναζωογονημένα. Χάρη στην έντασή τους, οι μάσκες περιποίησης έχουν ένα αποτέλεσμα διαρκείας που κρατάει για παραπάνω από ένα λουσίματα. Όταν εφαρμόζετε τη μάσκα περιποίησης είναι πολύ σημαντικό να επιτυγχάνετε τον μέγιστο βαθμό περιποίησης στα μαλλιά. Όσο περισσότερο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά, τόσο περισσότερες φορές χρειάζεται η εφαρμογή της μάσκας περιποίησης. Οι μάσκες διαφέρουν μεταξύ τους στα συστατικά, στην εφαρμογή και κυρίως στο επίπεδο έντασής τους. Ειδικά προϊόντα είναι κατάλληλα για να λύνουν συγκεκριμένα προβλήματα των μαλλιών όπως, ψαλίδα, ξεθώριασμα χρώματος ή ταλαιπωρημένη δομή της τρίχας.

  Προϊόντα Άμεσης Επανόρθωσης. 

  Οι μάσκες που δεν ξεβγάζονται εφαρμόζονται είτε με μασάζ είτε ψεκάζονται στα μαλλιά. Το πλεονέκτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεβγάλετε τη μάσκα. Αυτό σας γλυτώνει χρόνο και προσφέρει φροντίδα μεγάλης διάρκειας χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

 • ΠΡΟΙΟΝΤΑ STYLING

  Τα προϊόντα Styling βοηθούν στη δημιουργία χτενίσματος στα μαλλιά. Εφαρμόζονται σε νωπά ή στεγνά μαλλιά, επιτρέπουν περισσότερη ελαστικότητα και όγκο και βοηθούν στην προστασία των μαλλιών από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Επιπλέον, εμποδίζουν τα ακατάστατα μαλλιά και προσφέρουν ισχυρότερο κράτημα. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει λοσιόν, λακ και αφρούς.

 • ΛΑΚ ΜΑΛΛΙΩΝ

  Η λακ προσφέρει το τέλειο φινίρισμα για ένα χτένισμα. Προστατεύει από τον άνεμο, την υγρασία και τον ήλιο, παρέχει το απαραίτητο κράτημα, δημιουργεί λάμψη και βοηθά στην αποτελεσματικότητα των άλλων προϊόντων styling. Αν και είναι επίσης διαθέσιμη ως αντλία ψεκασμού, η λακ είναι ένα κλασικό προϊόν με προωθητικό αέριο. Με άλλα λόγια, διανέμεται στα μαλλιά σε πολύ λεπτή μορφή με την βοήθεια ενός προωθητικού. Όπως τα περισσότερα προϊόντα styling, τα βασικά συστατικά της λακ περιλαμβάνουν ουσίες που δημιουργούν φιλμ γύρω από την τρίχα - εδώ σε συνδυασμό με διαλύτες και προωθητικά (ασφαλή για το όζον, χωρίς CFC αέρια, όπως βουτάνιο, ισοβουτάνιο και διμεθυλαιθέρα). Από τις λακ υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις σε σχέση με οποιαδήποτε άλλα προϊόντα styling. Θα πρέπει να διατηρεί ένα χτένισμα στη θέση του, αλλά να διατηρεί επίσης τη φυσική ελαστικότητά του. Θα πρέπει να είναι ανθεκτική στην υγρασία, αλλά και εύκολη στο ξέβγαλμα. Θα πρέπει επίσης να ψεκάζει ομοιόμορφα και να στεγνώνει γρήγορα. Θα πρέπει να προστατεύει επίσης τα μαλλιά από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις και να ενυδατώνει την ίδια στιγμή.

 • ΑΦΡΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

  Από τη δεκαετία του 1980, οι αφροί έχουν αντικαταστήσει τις λοσιόν επειδή προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα στην εφαρμογή τους. Δεν στάζουν, είναι εύκολοι στη δόση προϊόντος και εφαρμόζονται ομοιόμορφα σε όλη την τρίχα, οπότε τα μαλλιά δεν κολλούν μεταξύ τους. Εκτός από τους παράγοντες αεροζόλ και τα επιφανειοδραστικά, οι αφροί και τα υγρά προϊόντα styling δε διαφέρουν πολύ στη βασική τους σύνθεση. Και τα δύο περιέχουν ως βασικά συστατικά , ουσίες που δημιουργούν φιλμ γύρω από την τρίχα και θρεπτικές ουσίες. Συνθετικές ρητίνες καλύπτουν κάθε τρίχα με ένα σταθερό φιλμ, δίνοντας σταθερότητα και κράτημα. Το ποσό του φιλμ καθορίζεται ανάλογα με τον επιθυμητό βαθμό ελέγχου του φορμαρίσματος. Κατιονικά πολυμερή κάνουν τα μαλλιά ευκολοχτένιστα και αποτρέπουν τον στατικό ηλεκτρισμό. Νερό και αλκοόλη χρησιμοποιούνται ως διαλύτες. Τα προωθητικά που χρησιμοποιούνται σήμερα σε αφρούς μαλλιών είναι ασφαλή για το όζον, όπως το προπάνιο, βουτάνιο ή ισοβουτάνιο.

 • GEL, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΙ

  Το styling gel, η κρέμα και το κερί είναι ιδανικά για εκφραστική διαμόρφωση, είτε σε συγκεκριμένα τμήματα των μαλλιών ή για ολοκληρωμένο χτένισμα. Αν και τα τρία προϊόντα διαφέρουν ως προς τη φόρμουλα, κατά κύριο λόγο λειτουργούν για να διατηρούν το look. Ενώ τα styling gel χρησιμοποιούνται κυρίως για τη δημιουργία χτενισμάτων με διάρκεια, οι κρέμες προσφέρουν φυσικά χτενίσματα. Το κερί έχει την υπεροχή στο modeling και στα χτενίσματα που φαίνονται φυσικά. Τα gels είναι άχρωμα, κυρίως με βάση το νερό και παράγοντες φορμαρίσματος χωρίς έλαια, που αποκτούν ιδιαίτερη υφή μέσω ενός πηκτικού παράγοντα. Με gel, τα μαλλιά στερεοποιούνται και παίρνουν σχήμα. Όσο πιο υδρόφιλο, είναι ένα gel, τόσο ευκολότερα επιτυγχάνεται μια υγρή εμφάνιση (wet look). Πρόσθετα συστατικά όπως είναι τα έλαια δίνουν πρόσθετη λάμψη στα μαλλιά. Η χρήση gel είναι εύκολη: απλά εφαρμόστε το σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και διαμορφώστε το επιθυμητό χτένισμα. Αυτό παραμένει στη θέση του μετά το στέγνωμα, όταν οι παράγοντες διαμόρφωσης έχουν στερεοποιηθεί. Οι μοντέρνες κρέμες φορμαρίσματος είναι κυρίως γαλάκτωμα λάδι σε νερό, στις οποίες οι ελαιώδεις ουσίες ενσωματώνονται σε υδατώδη βάση. Αυτός ο τύπος κρέμας είναι λιγότερο λιπαρός σε σχέση με γαλάκτωμα νερού σε έλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε πλούσιες κρέμες δέρματος και πρόσφατα σε λιπαρές κρέμες φορμαρίσματος για άνδρες. Το ελαιώδες συστατικό σε κρέμες φορμαρίσματος κάνει τα μαλλιά λεία, έτσι ώστε να φαίνονται φυσικά και να είναι εύκολο να τα διαμορφώσουμε. Οι κρέμες έχουν λιγότερο κράτημα σε σύγκριση με τα gels, αλλά είναι εύκολο να διαμορφώσουν τα μαλλιά. Η κρέμα φορμαρίσματος είναι πιο αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται στην γραμμή των μαλλιών σε ελαφρώς νωπά ή στεγνά μαλλιά. Τα μαλλιά μπορεί στη συνέχεια να διαμορφωθούν, είτε με τα δάχτυλά σας ή μια ευρεία οδοντωτή χτένα. Στεγνώστε με πιστολάκι ή με αέρα, και είστε έτοιμοι! Το κερί δίνει κράτημα και λάμψη στα επιμέρους τμήματα των μαλλιών. Το κερί αποτελείται από φυτικά ή ορυκτά έλαια, σε συνδυασμό με γαλακτωματοποιητές σε στερεά μορφή. Για επιπλέον λάμψη, κάποια κεριά περιέχουν μικροσκοπικά, αστραφτερά χρυσά ή ασημένια σωματίδια. Το κερί βελτιστοποιεί το στυλ μοντέρνας εμφάνισης και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για το στυλ γλυπτού και τον έντονο τονισμό των επιμέρους τμημάτων ή τουφών των μαλλιών.

 • ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΦΗ – ΠΩΣ ΔΡΑ;

  Η μόνιμη βαφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε στα μαλλιά σας χρώμα μεγάλης διάρκειας καλύπτοντας τα λευκά. Οι μόνιμες βαφές αποτελούνται από διαφορετικά συστατικά. Αρχικά, ένα αλκαλικό μέσο ανοίγει τη δομή της τρίχας έτσι ώστε τα μικρά χρωστικά πιγκμέντα και το οξειδωτικό να εισέλθουν στο εσωτερικό της τρίχας. Τα χρωστικά πιγκμέντα που παραμένουν άχρωμα σε αυτό το στάδιο, και το οξειδωτικό αναπτύσσουν τον χρωματικό τόνο, δίνοντας στα μαλλιά το τελικό χρωματικό αποτέλεσμα. Έπειτα, η επιφάνεια της τρίχας γίνεται λεία με τη χρήση conditioner, κλειδώνοντας το χρώμα μέσα στην τρίχα. Η μόνιμη βαφή θα φαίνεται σαν να είναι το φυσικό σας χρώμα.